Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques. Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació en la Política de Privacitat.
Accepto

L'Acadèmia

Sala de premsa

Els set fàrmacs més venuts al món ja són biotecnològics
Publicada el 29/05/2017

Barcelona 29 de maig. La biotecnologia mèdica permet aportar solucions a malalties no resoltes fins ara i és per això que la medicina del segle XXI només podrà explicar-se amb la biotecnologia. A hores d’ara, en el “top ten” de  la llista dels fàrmacs més venuts del món, els  que ocupen els set primers llocs ja són biotecnològics, ha afirmat el Dr. Andrés G. Fernández, Coordinador de la Comissió Gestora de la Societat Catalana de Biotecnologia Mèdica, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, en el decurs de la presentació de la Societat  a Barcelona.

 

La Societat Catalana de Biotecnologia Mèdica (SCBM) pretén incrementar el coneixement transversal sobre biotecnologia per tal que els especialistes en altres disciplines mèdiques puguin generar sinergies en la recerca i l’aplicació de nous tractaments.

 

“L’edició de gens, mitjançant tècniques com el Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats (CRISPR), mètode en biologia molecular per editar l’ADN genòmic, permetrà en un futur pròxim resoldre moltes malalties genètiques. El CRISPR va ser elegit descobriment de l’any per la revista Science el 2015. Recentment  Europa ha aprovat els dos primers fàrmacs basats en teràpia  gènica. “El Futur comença ara”,  ha afegit el Dr. Andrés G. Fernández.

 

El coneixement del genoma i l’epigenoma humans permetrà predir, diagnosticar i decidir el tractament de les malalties. La biotecnologia mèdica ha generat els fonaments del que s’anomena “medicina de precisió”, on cada pacient rebrà el tipus de tractament que li garanteixi la millor resposta terapèutica.

 

La regeneració d’òrgans mitjançant la combinació d’impressores 3D i cèl·lules reprogramades canviarà l’escenari dels trasplantaments i permetrà evitar l’ús d’immunosupressors, medicaments que han de pendre els malalts que han rebut un òrgan per evitar el rebuig i que presenten molts efectes secundaris.

 

Fonts de la gestora han assenyalat que l’objectiu de la Societat Catalana de Biotecnologia Mèdica (SCBM) és impulsar, expandir i difondre el coneixement de la biotecnologia aplicada a la salut  mijançant la promoció d’activitats de formació i recerca.  També ha de servir per promoure el debat científic sobre biotecnologia i les seves derivades ètiques i socials dins l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya (ACMC). Finalment, la SCBM ha de generar una estructura de coneixement que contribueixi a posicionar l’ACMCB com a interlocutora amb les administracions i en el debat social en l’àmbit de la biotecnologia aplicada a la salut.