Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques. Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació en la Política de Privacitat.
Accepto
imatge entitat
Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona 
VII Curs intrahospitalari d'urologia per a metges d'atenció primària

Tarragona

06-05-2016 | 09:00 - 15:00 | Col.legi de Metges | Via de l’imperi romà, 11 bis (Tarragona)

09:00 - 15:00 Repàs i actualització dels continguts temàtics de les especialitats d'urologia i andrologia, (sala d'actes del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona).

1.-Fonaments bàsics del mecanisme neurològic de la micció. Alteracions funcionals: retenció i incontinència (d'urgència i d'esforç). Nivells d'actuació dels neurofàrmacs en l'aparell urinari. Paper de la toxina botulínica i de la rehabilitació del sòl pè

2.-Patologia prostàtica. Càncer de pròstata: El PSA (índex de Psa, Psa lliure), indicacions de la biòpsia, estadiatge de la malaltia, límits actuals de la RNM i alternatives terapèutiques, paper del bloqueig androgènic. Hiperplàsia benigna de

3.-Patologia infecciosa: pautes a seguir en les cistitis de repetició en dones, pacients amb sonda permanent. Prostatitis, uretritis, orquiepididimitis, malalties de transmissió sexual. Pielonefritis. Protocols.

4.-Litiasi urinària: maneig del còlic nefrític, tractament de la litiasi segons la seva composició, consells per als pacients. Maneig del càlcul obstructiu en urgències i en la consulta de l'uròleg.

5.-Andrologia: Disfunció erèctil, etiologies i diferents pautes de tractament. Ejaculació precoç. Estudi bàsic de la infertilitat. Malaltia de la Peyronie. Fimosi. Vasectomia. Ejaculació retrògrada relacionada amb els tractaments

6.-Oncologia: Tumor vesical: incidència, primera sospita diagnòstica en el CAP, tractament quirúrgic (RTU, cistoprostatectomia radical), estadiatge, instil·lacions endovesicals (BCG, Mitomycin), maneig de les ileostomies. Càncer de ronyó, que cal saber.

7.– Altres temes: Síndromes urològics: Hematúria, dolor testicular (torsió testicular, hidrocele, traumatismes). Varicocele. Estudis urodinàmics. Cirurgia laparoscòpica. Enuresi.

Pràctica (mesos Maig, Juny i Juliol de 2016) Segona jornada: (de 8 a 15 hores); Consultes externes d'urologia. (Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona o Hospital Comarcal del Vendrell). Participació activa en les exploracions i proves c

Professor/a: Dr. Juan Manuel Miguel Tacchino

Professor/a: Dr. Inmaculada Pozuelo Fernandez

Professor/a: Dr. Pascual Gonzalez Urendez