Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques. Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació en la Política de Privacitat.
Accepto
imatge entitat
Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona 
V Curs Intrahospitalari d'Urologia per a metges d'atenció primària

Tarragona

Professor/a:  Jaume Benages Pamies

Coordinador/a:  Jaume Benages Pamies

Professor/a:  Juan Miguel Tacchino

Professor/a:  Inmaculada Pozuelo Fernandez

Professor/a:  Pascual Gonzalez Urendez

04-04-2014 | 09:00 - 13:00 | Col.legi de Metges i Hospital Sant Pau i Santa Tecla | Via de l'Imperi Romà, 11 bis (Tarragona)

09:00 - 13:00 Primera Jornada (classe teòrica)

1.-Fonaments bàsics del mecanisme neurològic de la micció. Alteracions funcionals: retenció i incontinència (d'urgència i d'esforç). Nivells d'actuació dels neurofàrmacs en l'aparell urinari. Paper de la toxina botulínica i de la rehabilitació del sòl pè

2.-Patologia prostàtica. Càncer de pròstata: paper del PSA en el diagnòstic (índex de Psa, Psa lliure), indicacions de la biòpsia, estadiatge de la malaltia i alternatives terapèutiques, paper del bloqueig androgènic. Hiperplàsia benigna de pròstata:

3.-Patologia infecciosa: pautes a seguir en les cistitis de repetició en dones, pacients amb sonda permanent. Prostatitis, uretritis, orquiepididimitis, malalties de transmissió sexual. Pielonefritis. Protocols.

4.-Litiasi urinària: maneig del còlic nefrític, tractament de la litiasi segons la seva composició, consells per als pacients.

5.-Andrologia: Disfunció erèctil, etiologies i diferents pautes de tractament. Ejaculació precoç. Estudi bàsic de la infertilitat. Malaltia de la Peyronie. Fimosi. Vasectomia. Ejaculació retrògrada relacionada amb els tractaments

6.-Oncologia: Tumor vesical: incidència, primera sospita diagnòstica en el CAP, tractament quirúrgic (RTU, cistoprostatectomia radical), estadiatge, instil·lacions endovesicals (BCG, Mitomycin), maneig de les ileostomies. Càncer de ronyó, que cal saber.

7.-Síndromes urològics: Hematúria, dolor testicular (torsió testicular, hidrocele, traumatismes). Varicocele. Estudis urodinàmics. Cistoscòpia. Paper actual de les noves tecnologies: làser en patologia prostàtica, cirurgia laparoscòpica. Enuresi