Detall de l'activitat

III Jornades del CODINUCAT i I Congrés de la Societat Catalana d'Alimentació i Dietètica Clínica
Societat Catalana d'Alimentació i Dietètica Clínica
20 i 21 de novembre de 2015|Hotel Campus de Bellaterra

Hotel Campus UAB

Vila Universitària Campus de la UAB

08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

Sala Martí Franqués - Hotel Campus UAB

Vila Universitària, 08193 Bellaterra, Barcelona

Bellaterra

Divendres, 20 de novembre de 2015 | 08:15 - 22:00
08:15 - 09:00
Acreditació > Hotel Campus UAB -
09:00 - 09:30
Acte Inaugural > Hotel Campus UAB -
09:30 - 10:15
Conferència Inaugural > Hotel Campus UAB -
Moderador:
Glòria Gómez López. Universitat Ramon Llull, Barcelona
Microbiota intestinal: un òrgan més?
Conferenciant:
Francisco Guarner Aguilar. Hospital Universitari de la Vall d'Hebrón. Barcelona
10:15 - 11:45
Taula Rodona: Disfàcia orofaríngia pediàtrica > Hotel Campus UAB -
Moderador:
Núria Guillen Rey. Hospital universitari Sant Joan de Reus
Diagnòstic de la DOF-P
Ponent:
Sergio Pinillos Pisón. Hospital Sant Joan de Déu. Orde Hospitalari Sant Joan de Dèu
Tractament rehabilitador de la DOF-P
Ponent:
Raquel García Ezquerra. Hospital Sant Joan de Déu. Sant Joan Despí, Barcelona
Tractament dietètico-nutricional de la DOF-P
Ponent:
Natàlia Egea Castillo.. Dietista-Nutricionista. Hospital Universitari Sant Joan de Déu, Barcelona
11:45 - 12:15
Pausa - Cafè > Hotel Campus UAB -
12:15 - 12:45
Conferència > Hotel Campus UAB -
Mesures econòmiques per incidir en el consum d'aliments a nivell poblacional. Experiències existents
Ponent:
Carmen Cabezas Peña. Agència de Salut Pública de Catalunya. Departament de Salut
Moderadora:
Gemma Salvador Castell. Agència de Salut Pública de Catalunya. Generalitat de Catalunya. Departament de Salut Pública. Barcelona
12:45 - 14:00
Taula rodona: Preparing the dietietic profession for the challenges ahead. > Hotel Campus UAB -
Moderador:
Paula Crespo Escobar. Hospital Universitario y Politécnico La Fe de Valencia
Practical training of students before graduation and Lifelong Learning
Ponent:
Anne de Looy. EFAD (European Federation of the Associatons of Dietitians)
Oferta de aprendizaje Contínuo y especialización de los professionales en NHD. Situación en España
Ponent:
Ángela García González. Universidad San Pablo-CEU. Facultad de Farmacia
DIETS2 Guide Toolkit Lifelong Learning (LLL)
Moderador:
Uta Koepcke. European federations of the Associations of Dietitians (EFAD)
14:00 - 15:30
Dinar > Hotel Campus UAB -
15:30 - 16:30
Conferència > Hotel Campus UAB -
Moderador:
Alfons Conesa Badiella. Agència Catalana de Consum
Presentació de la taula de diàleg de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària
Ponent:
Cristina Carretero Jardí. Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia. Barcelona
16:45 - 18:00
Assamblea General Ordinaria CoDiNuCat > Hotel Campus UAB -
19:45 - 22:00
Piscolabis > Hotel Campus UAB -
Dissabte, 21 de novembre de 2015 | 09:00 - 19:00
09:00 - 09:45
Conferència Magistral > Hotel Campus UAB -
La nutrició en la prevenciói el control del càncer. Actualització de les evidències científiques
Ponent:
Antonio Agudo Trigueros. Institut Català d'Oncologia (ICO)
Moderador:
Ramon Maria Miralles Pi. Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer
09:45 - 11:15
Taller pràctic patrocinat per CAMPOFRIO HEALTHCARE > Sala Martí Franqués - Hotel Campus UAB -
Quan la gent gran no menja, què cal fer i què fem? Noves estratègies, textures i productes per a gent gran amb disfàgia.
Ponents:
Beatriz Luengo López. Residència Jaume Nualart. Cornellà
Moderador:
Ines Navarro Blanch. Arcasa
Ponents:
Jesús Alburquerque Sánchez. Residència Feixa Llarga-ICASS
Patricia Martínez Nadela. Hospital de la Santa Creu, Tortosa.
09:45 - 11:15
Taula Rodona: Nutrició durant els tractaments oncològics > Hotel Campus UAB -
Moderador:
Lorena Arribas Horigüela.. Dietista-Nutricionista clinica de la unitat funcional de la Clínica de l'Institut Català d'Oncologia (ICO-L'H), Barcelona
Impacte dels canvis en la composició corporal durant els tractaments oncològics
Ponent:
Mª José Sendrós. Servei de Suport Integral. Insitut Català d'Oncologia. Badalona
De la clínica a la cuina: recomanacions dietètiques i nutricionals adaptades als pacients en tractament oncològic
Ponent:
Elena Roura Carvajal. Fundació Alícia. Barcelona
Pros i contres de la da dieta de baixa contingut microbià en pacients transplantats de progenitors hematopoiètics
Ponent:
Ana Sancho Gòmez. Hospital de la Vall d'Hebrón, Barcelona
11:15 - 11:45
Pausa cafè > Hotel Campus UAB -
11:45 - 12:45
Taula rodona patrocinada per DANONE > Sala Martí Franqués - Hotel Campus UAB -
Noves evidències sobre els greixos saturats i la salut. Dels nutrients als aliments.
Moderador:
Jordi Salas Salvadó.. Universitat Rovira Virgili de Reus
Greixos insaturats i saturats: bons i dolents en qualsevol cas?
Ponent:
Catalina Picó Segura. Universitat de les Illes Balears. Palma de Mallorca
No tots els aliments que contenen greixos saturats són iguals. Quins missatges donar a les guies de salut pública?
Ponent:
Ramón de Cangas. Clínicas de Nutrición y Salud Ramón de Cangas, Astúrias
11:45 - 12:15
Conferència > Hotel Campus UAB -
Moderador:
Luis Moran Fangúnez. Colegio professional de Dietistas y Nutricionistas de Andalucía
Dieta, activitat física i control de pes en supervivents de càncer de mama
Ponent:
Noemie Travier. Unidad de Butrición y Cáncer. Servicio de Prevención y Control del Cáncer Institut Català d'Oncologia
12:15 - 12:45
Conferència > Hotel Campus UAB -
Psiconeuroimmunologia, fins on arribal'evidència científica?
Ponent:
Eduard Baladia Rodríguez. Red de Nutrición basada en la Evidencia (Red NuBE)
Moderador:
Hegoi Segurola Gurrutxaga. Hospital Universitari de la vall d'Hebrón
12:15 - 13:15
Presentació Comunicacions Orals > Hotel Campus UAB -
Moderen:
Isabel Megias Rangil. Hospital Universitari sant Joan de Reus
José Serrano Casasola. Dep. Medicina Experimental. Facultat de Medicina, de la Universitat de LLeida
13:15 - 15:00
Dinar > Hotel Campus UAB -
15:00 - 16:00
Exposició i defensa de pòsters > Hotel Campus UAB -
16:00 - 16:30
Conferència patrocinada per INSTITUTO PULEVA NUTRICIÓN > Sala Martí Franqués - Hotel Campus UAB -
La leche como vehiculo de salud para la población.
Moderador:
Blanca Raidó Quintana. Creu Roja Barcelona
Ponent:
Julio Plaza Díaz. Universidad de Granada, Granada
16:00 - 16:45
Conferència > Hotel Campus UAB -
Moderador:
Marta Olmos Castellvell. Danone Catalunya
Periodisme i comunicació en nutrició i salut
Conferenciant:
Javier Granda Revilla. Periodista en salud. Vicepresident de la asociación nacional de Informadores Sanitarios
16:45 - 17:15
Conferència > Hotel Campus UAB -
Microbiota i obesitat
Ponent:
Andreu Prados Bo. Consejo superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Madrid
Moderadora:
Mónica Montserrat Gil de Bernabé. Hospital Universitari de bellvitge, Hospitalet de Llobregat
17:15 - 17:30
Descans Cafè > Hotel Campus UAB -
17:30 - 18:00
Conferència > Hotel Campus UAB -
Competències culinàries i hàbits alimentaris
Moderador:
Clara Alegret Basora. Dietista-Nutricionista de l'Hospital Universitari sant Joan de Reus
Ponent:
Pedro Sainz García. Universitat Ramon Llull
18:00 - 18:45
Conferència > Hotel Campus UAB -
Moderador:
Bittor Rodríguez Rivera. Universidad del País Vasco. Vitória Gasteiz
Our profession in Europe, evidence, coordination and the European Dietetic Action Plan (2015-2020)
Ponent:
Anne de Looy. EFAD (European Federation of the Associatons of Dietitians)
18:45 - 19:00
Cloenda i entrega de premis > Hotel Campus UAB -
Premis de formació continada
Premis a les millors comunicacions
Cloenda