Beques i premis de l'Acadèmia

Premi Jordi Gol i Gurina

Termini: 01/02/2022

Objectiu

Premi destinat a homenatjar i fer pública la trajectòria professional i humana d’un metge/metgessa o altre professional de les ciències de la salut, vinculat a països de parla catalana.

Premi Carolina Meléndez

Termini: 01/02/2022

Objectiu

Premi destinat a reconèixer i divulgar les aportacions que han conduït a un creixement de la professió, ja sigui en activitats de especial relleu o en el conjunt de la trajectòria professional, d’una/un infermera/er catalana/là o vinculada/at als Països Catalans.

Premi Josep Trueta

Termini: 01/02/2022

Objectiu

Premi destinat a reconèixer la trajectòria de recerca (individual o per grups de recerca), dins l’àmbit de les ciències de la salut, que en els últims cinc anys, hagi donat com a fruit una o més publicacions científiques d’arreu del món, que hom consideri que posseeix les millors qualitats.

Premi Jaume Aiguader i Miró

Termini: 01/02/2022

Objectiu

Premi destinat a reconèixer l’article, treball literari, programa radiofònic o televisiu, vídeo, pel·lícula, gravació o qualsevol altre mitjà de difusió realitzat en llengua catalana i difós pels mitjans de comunicació de l’àmbit d’actuació de l’Acadèmia, l’any 2021 que, per la importància sanitària del tema i per l’ interès del seu tractament, sobresurti en el camp de la divulgació i l’educació sanitàries.

Premi Ramon de Teserach

Termini: 01/02/2022

Objectiu

Premi destinat a reconèixer l’activitat que, en pro de la promoció de la salut, hagi desenvolupat una entitat cívica sense ànim de lucre.

Premi Josep Davins i Miralles

Termini: 01/02/2022

Objectiu

Premi destinat a guardonar el projecte sobre millora de qualitat dels serveis sanitaris en atenció primària que ja s’hagi aplicat i del qual es puguin avaluar els resultats.

Beca de l'Acadèmia per a un projecte de Recerca Bàsica

Termini: 01/02/2022

Objectiu

Beca destinada a premiar un projecte de recerca bàsica dins del camp de les ciències de la salut.

Beca de l'Acadèmia per a un projecte de Recerca Clínica

Termini: 01/02/2022

Objectiu

Beca destinada a premiar un projecte de recerca clínica dins del camp de les ciències de la salut.

Beca d'ajut a la Formació a Societats de l'Acadèmia

Termini: 01/02/2022

Objectiu

Tres beques destinades a ajudar a les Societats de l'Acadèmia, amb més dificultats per trobar finançament, a fi de col·laborar en les despeses del seu programa anual de formació.

Beques d'ajut per incentivar programes d'innovació docent a Societats i Filials de l'Acadèmia

Termini: 01/02/2022

Objectiu

Dues beques destinades a col·laborar en les despeses d’una activitat de formació, realitzada amb metodologies docents innovadores i organitzada per les Societats i/o Filials de l’Acadèmia, amb la finalitat d’estimular la innovació docent (activitats formatives desenvolupades amb nous sistemes o mètodes de formació).

Beca de l'Acadèmia per estades de formació a l'estranger per a joves professionals de Ciències de la Salut

Termini: 01/02/2022

Objectiu

1. Dues beques destinades a premiar la participació de l’estada clínica i l’estada de recerca a l’estranger de joves professionals de l’àmbit de les ciències de la salut.

2. Promoure la pràctica clínica i de recerca entre els joves professionals de Ciències de la Salut, donar l’oportunitat de conèixer diferents sistemes sanitaris i mètodes de pràctica clínica i de recerca a l’estranger. Donar a conèixer el nostre sistema sanitari i, mètode de pràctica clínica i de recerca a nivell internacional. Donar reconeixement a la formació realitzada pels joves professionals a l’estranger.

Beca per estades de formació a l'estranger per a estudiants de Ciències de la Salut

Termini: 01/02/2022

Objectiu

1. Sis beques destinades a premiar la participació en una estada clínica o de recerca a l’estranger d’estudiants universitaris de ciències de la salut.

2. Promoure la pràctica clínica i de recerca entre els estudiants universitaris de Ciències de la Salut, donar l’oportunitat de conèixer diferents sistemes sanitaris i mètodes de pràctica clínica o recerca a l’estranger. Donar a conèixer el nostre sistema sanitari i, mètode de pràctica clínica i de recerca a nivell internacional. Donar reconeixement a la formació realitzada pels estudiants universitaris a l’estranger.

Premi Joaquim Bonal

Termini: 01/02/2022

Objectiu

Premi destinat a col·laborar en un programa d’activitats d’una ONG, amb seu oficial en l’àmbit geogràfic d’actuació de l’Acadèmia, en projectes de solidaritat.

Beques i premis de Societats i Filials

Beques per a R4 per assistir al CIAP2022

Societat Catalana de Pediatria

Termini: 30/01/2022

Objectiu

Per afavorir la formació dels pediatres més joves i donar a conèixer el CIAP com eina de qualitat, la Societat Catalana de Pediatria convoca 4 beques adreçades a R4 de l’especialitat. El premi consisteix en la inscripció gratuïta al curs de l’any 2022.

Beques Investigació Acupuntura 2021

Societat Científica d'Acupuntura

Termini: 31/01/2022

Objectiu

Impular la investigació científica a Catalunya en l'àrea de l'Acupuntura

Beques d'Investigació Acupuntura 2021

Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears

Termini: 31/01/2022

Objectiu

Impulsar la investigació científica a Catalunya en l'àrea de l'acuntura

Ajut per l'adquisició d'un ecògraf amb el suport de la SCEN 2021-2022

Societat Catalana d'Endocrinologia i Nutrició

Termini: 31/01/2022

Objectiu

Es prioritzaran els serveis que encara no disposen d'un ecògraf propi

Premi Manel Baselga: Premi als millors projectes d'innovació en salut laboral

Associació Catalana de Salut Laboral

Termini: 20/02/2022

Objectiu

Impulsar la millora de la salut laboral.

Premi Àngel de la Medicina del Treball

Associació Catalana de Salut Laboral

Termini: 28/02/2022

Objectiu

Premiar aquella persona que s'hagi destacat en defensa de la salut de les persones que treballen

Premi Fernando Vidal 2022

Societat Catalana de Dolor

Termini: 08/03/2022

Objectiu

Estimular els estudis sobre investigació i tractament del dolor.

Premis Luis Aliaga

Societat Catalana de Dolor

Termini: 25/03/2022

Objectiu

Premiar les tres millors comunicacions presentades a la Xl Reunió d'Abordatge del Dolor per a Residents i Adjunts Joves

Becas AEP de inicio a la investigación 2022 para residentes

Societat Catalana de Pediatria

Termini: 29/03/2022

BECA FI RESIDÈNCIA de la SOCIETAT CATALANA D’ HEMATOLOGIA i HEMOTERÀPIA PER A LA INVESTIGACIÓ EN HEMATOLOGIA A CENTRES MÈDICS DE CATALUNYA i BALEARS C

Societat Catalana d'Hematologia i Hemoteràpia

Termini: 24/04/2022

Objectiu

Afavorir i incentivar la realització de projectes de recerca a tots els hematòlegs que finalitzen o fa poc que han finalitzat el seu període de formació en l'especialitat en qualsevol centre de Catalunya i Illes Balears

Premis 26a Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria - Lleida 2022

Societat Catalana de Pediatria

Termini: 11/06/2022

Objectiu

Premiar els millors treballs presentats a la Reunió Anual: Premi a la millor comunicació oral - Premi a la millor comunicació breu - Premi a la millor presentació en atenció primària - Premi al millor cas clínic - Premi a la millor presentació feta per un resident - Premi al millor tuit

1. Premi Jaume Raventós

Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

Termini: 30/06/2022

Objectiu

Podran optar al Premi els treballs originals, de recerca, metaanàlisi, revisions, formació continuada, articles especials o tesis doctorals sobre Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, tant d’interès clínic com de ciències bàsiques, de l’àmbit de l’anestèsia, medicina crítica i dolor, que hagi estat publicat (excepte en format resum) en revistes indexades pròpies de l’especialitat o afins (Medline, Pubmed, ISI, MD-consult, EMBASE), ja sigui en format paper o en format digital (Publicació Online), entre el 1 de gener i el 31 de desembre de l’any previ a la convocatòria.

2. Premi Miguel

Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

Termini: 30/06/2022

Objectiu

1. Podran optar al premi els treballs publicats com a sèrie de casos, casos clínics, o imatge del mes (No s’acceptaran resums publicats) en revistes indexades pròpies de l’especialitat o afins a la mateixa (Medline, Pubmed, ISI, MD-consult, EMBASE), ja sigui en format paper o digital (publicació online).

3.Premis del Congrés de la SCARTD

Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

Termini: 30/06/2022

Objectiu

La Societat Catalana d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (SCARTD) atorga durant el Congrés bianual de la Societat els següents Premis, dotats tots ells amb una quantitat econòmica determinada cada any: Comunicacions orals: 1. Premi a la primera millor comunicació oral presentada al Congrés. La dotació econòmica serà de 300 €. La millor comunicació oral premiada tindrà dret també al Premi atorgat per la CEEA que consisteix en la matricula gratuïta a un dels seus cursos. 2. Premi a la segona millor comunicació oral. La dotació econòmica serà de 250 €. 3. Premi a la tercera millor comunicació oral. La dotació econòmica serà de 200 €. Comunicacions pòster: 1. Premi Juan Castaño al primer millor pòster presentat al Congrés. La dotació econòmica serà de 300 €. 2. Premi al segon millor pòster. La dotació econòmica serà de 200 €. 3. Premi al tercer millor pòster. La dotació econòmica serà de 150 €.