El pacient oncològic rebrà més suport

Sala de premsa
25/05/2021
 • La Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives(SCBCP) i l’AECC-Catalunya treballaran conjuntament en la realització d’estudis, jornades i activitats en suport de les persones diagnosticades de càncer i les seves famílies
 • El president de l’SCBCP, el Dr. Jordi Trelis, i el president  de la Seu Provincial de Barcelona de l’AECC, el Dr. Laureano Molins han rubricat el conveni

Barcelona, 25 de maig de 2021.- La Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives (SCBCP), de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, i l’AECC-Catalunya contra el Càncer, han signat un conveni de col·laboració entre totes dues entitats mitjançant el qual uniran forces en el suport del pacient oncològic i les seves famílies. El  Dr. Jordi Trelis, president de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives, la qual agrupa tots  els professionals de les ciències de la salut vinculats  amb aquesta àrea, ha rubricat la signatura de l’acord amb el Dr. Laureano Molins, president de la seu provincial de Barcelona de l’AECC i en representació de les seus provincials de Girona, Lleida i Tarragona.

 

Gràcies a l’acord signat, ambdues entitats treballaran conjuntament per beneficiar-se mútuament de la seva experiència en l’àmbit de l’atenció en aquest camp. D’aquesta manera, la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives i l’AECC-Catalunya contra el Càncer col·laboraran i participaran en estudis, jornades i activitats vinculades amb l’objectiu de divulgar les cures pal·liatives entre la població.

 

El Dr. Jordi Trelis ha manifestat que el conveni signat entre la SCBCP i l’AECC “permetrà conjuntament, des d’una visió transversal, poder afrontar nous reptes en l’àmbit de les cures pal·liatives. Un dels objectius de les societats científiques és compartir el coneixement aportat per cadascun dels seus membres, però també promoure aliances amb altres, ja siguin societats científiques, entitats o institucions, que permetin explorar noves formes de relació per fer créixer i difondre aquest coneixement.

 

El Dr. Laureano Molins s’ha mostrat molt satisfet amb la signatura d’aquest nou conveni i ha subratllat “el gran potencial d’actuació de què disposen ambdues organitzacions treballant juntes. A l’AECC no ens oblidem que el dret a les cures pal·liatives es contempla com un Dret Humà i és  un indicador del grau de progrés d’una societat. Per això, s’ha de treballar per garantir el respecte a les preferències del malalt i la seva família, i estendre la provisió de l’atenció psicològica i social. Amb aquest acord, no només intercanviarem experiència i coneixements, sinó que ens permetrà millorar encara més el nostre acompanyament al pacient oncològic en totes les fases de la malaltia i al seu entorn més proper”.

 

Sobre la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives

La Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives va ser fundada a Barcelona el juny de 1993 i té com a  objectius:


 • Agrupar tots els professionals en ciències de la salut vinculats o que tinguin interès  en les Cures Pal·liatives.
 • Promoure el coneixement i la difusió de les Cures Pal·liatives en l’àmbit científic, clínic i social i contribuir al millorament científic dels membres de la Societat.
 • Promoure l’aplicació dels coneixements existents sobre les Cures Pal·liatives, formant aquelles persones que ho precisin sigui quin sigui l’àmbit d’atenció.
 • Promoure la recerca.
 • Tractar els problemes ètics associats a les Cures Pal·liatives.
 • Assessorar els organismes públics i societats en matèria de Cures Pal·liatives.
 • Establir els mitjans per a l’ampliació d’estudis sobre  Cures Pal·liatives. Promoure o patrocinar actes, publicacions, etc. sobre Cures Pal·liatives.
 • Col·laborar amb les universitats en el desenvolupament científic i tècnic de les Cures Pal·liatives.
 • Fomentar la col·laboració amb altres Societats estatals i internacionals.
 • Promoure el desenvolupament de recursos per a  una assistència adequada.  
 • Reconèixer i promoure els drets dels malalts i les seves famílies.

 

Sobre l’AECC

68 anys d’experiència en la lluita contra el càncer


L’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 68 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Espanya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.


L’AECC integra pacients,  familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar les persones afectades i finançar projectes de recerca oncològica que permetran uns millors  diagnòstic i tractament del càncer. Avui en dia, és l’entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer amb 79 milions d’euros destinats a 400 projectes de recerca. Estructurada en 52 seus provincials, i present en més de 2.000 localitats espanyoles, compta amb gairebé 30.000 persones voluntàries, més de 500.000 socis i més de 1.000 professionals. Durant el 2019, l’AECC ha atès 318.264 persones afectades per la malaltia.


L'AECC de Barcelona, ​​amb seu a Travessera de les Corts, 268,  ​​gestiona els seus propis recursos destinats a programes i ajudes dedicats íntegrament al seu àmbit d'actuació.


L'AECC de Barcelona és present actualment en més de 90 municipis de la província.


Els objectius principals de l'AECC-Catalunya Contra el Càncer són: el suport al malalt de càncer i la seva família; la prevenció del càncer i la promoció de la salut; el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient; aquesta missió és possible gràcies als programes de voluntariat, així com  la mobilització social i de recursos i la sostenibilitat econòmica de l'entitat.